Twee tandartsen en een patiënt

Tandsteen verwijderen

Behandelingen mondhygiëniste: Van tandaanslag naar een goede mondgezondheid en gezond tandvlees

Tandsteen verwijderen. Waarom is dit noodzakelijk?

Van tandaanslag naar een goede mondgezondheid, en gezond tandvlees, is ons primaire doel. De behandeling van uw gebit bestaat uit tandplak en tandsteen verwijderen. Dit wordt door de tandarts of mondhygiëniste gedaan. Het is een dun, vrijwel onzichtbaar, laagje, dat onder invloed van voeding en bacteriën op de tanden en kiezen blijft plakken. Ook speeksel speelt hierbij een grote rol. Tandplak is moeilijk te zien, doordat het ruwweg dezelfde kleur heeft als de tanden. Dit laagje bevindt zich niet alleen op de bovenkant van de tanden en kiezen, maar ook in de holtes er tussenin. Tandaanslag dat niet binnen een etmaal wordt verwijderd zal zich verharden tot tandsteen.

Tanden polijsten

Tandsteen ontstaat boven én onder het tandvlees, waar je er niets van ziet. De tandarts zal uw tanden scalen, polijsten en reinigen met behulp van een instrument. Dit werktuig van de tandarts is hiervoor speciaal ontwikkeld. Wij u graag uitleg over het ontstaan van (pijn)klachten, de bestaande behandelingen en de preventieve maatregelen. Verdiep u in de meest voorkomende behandelingen bij de tandarts, door op de pagina ‘behandelingen’ te klikken.

Kies een deskundige tandarts die met u meedenkt!

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

BIG-register logo

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043

×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة