Tanden controle met spiegeltje

MONDELINGE CONTROLE

Controle Periodieke controle: half of volledig jaar

Hoe vaak moet ik een tandartscontrole ondergaan?

Het is belangrijk om uw tanden regelmatig te laten controleren op tandplak. Met periodiek bedoelen we dat het tijd is voor een tandheelkundige controle twee keer per jaar. Wanneer de tandarts de tandplak om de zes maanden verwijdert, leidt dit tot een gezonde mond. Het helpt ook om gevoelige tanden en gaatjes te voorkomen. De frequentie van uw bezoek aan onze tandartspraktijk in Amsterdam-Zuidoost is afhankelijk van de conditie van uw tanden. We zien liever minderjarigen minstens twee keer per jaar voor een tandheelkundige check-up. Tandartskosten voor jongeren onder de 18 jaar worden volledig gedekt door de basisverzekering. Een afzonderlijke tandartsverzekering is daarom niet nodig, wat u onnodige kosten bespaart.

Tanden polijsten

Tandplak ontstaat boven en onder het tandvlees, die u niet kunt zien. De tandarts scant, poetst en reinigt uw tanden met behulp van instrumenten. Deze instrumenten zijn speciaal voor deze oorzaak ontwikkeld. Wij willen u graag de oorzaak van (pijn) klachten, de bestaande behandelingen en de preventieve maatregelen toelichten. Leer meer over de meest voorkomende behandelingen bij de tandarts door op de pagina “behandelingen” te klikken.

Voorkomen is beter dan genezen

Door deel te nemen aan een preventieve behandeling bij de tandartspraktijk, kunnen u en mogelijk uw kinderen gevoelige tanden en tandvleesaandoeningen voorkomen. Door dit tijdig te signaleren, voorkomt u pijn in het tandvlees of rotte tanden. Een consult met onze mondhygiënist helpt u bij het oplossen:

  • onaangename adem
  • vaak een droge mond
  • Tandplak op uw tanden
  • nieuwe gaten verschijnen regelmatig
  • het ongemak van bloedingen en jeukend tandvlees
  • Tanden en kiezen die los zitten
  • Pijnlijk tandvlees
  • Gevoelige tanden en teruggetrokken tandvlees
Gebit controle

Kies een deskundige tandarts die met u meedenkt!

Toelichting mondverzorging

Als de hygiëne van uw tanden niet optimaal is, zal de tandarts u doorverwijzen naar een van onze mondhygiënisten. De mondhygiënist poetst je tanden op zo’n manier dat problemen met het tandvlees voorkomen kunnen worden.

de tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor de uitvoering van preventieve, curatieve, medische en acute en implantologische behandelingen.

BIG-register logo

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Expert dentists work at Mondzorgpraktijk Kruitberghof, who have many experiences in their field. In addition to a high level of professionalism, dental practice Kruitberghof has many specializations in-house. You will experience that our professionals stand for quality and efficiency, in which your dental wishes are central.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met donderdag en zaterdag tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043

×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة