Er zijn vele medicijnsoorten, die zeker een invloed hebben op het gebit. Ze bevatten vaak suiker en zuren, waardoor ze gaatjes veroorzaken. Daarbij kan een droge mond ook het gevolg zijn, omdat de speekselproductie afneemt. Er zijn bepaalde medicijnen die bekende bijwerkingen hebben op de gezondheid van de mond, zoals:

  • Anti-epileptica veroorzaken tandvleeszwelling (gingivazwelling);
  • Antidepressiva reduceren de hoeveelheid speeksel in de mond, waardoor een droge mond het gevolg is;
  • Bepaalde antibiotica’s, zoals tetracycline, veroorzaken intrinsieke verkleuring bij tanden en kiezen.

Wil je informatie over medicijngebruik en het verband met bepaalde mondklachten? Kom dan langs bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof.

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met donderdag en zaterdag tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043

×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة