Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Laat eerst je gebit uitgebreid controleren door de tandarts! Het is erg belangrijk om jezelf, en jouw gebit, goed te verzorgen en te laten controleren door de tandarts. Tijdens de zwangerschap heb je veel hormoonschommelingen, waardoor je een verhoogd risico hebt op ontstoken tandvlees. Dit wil je te allen tijde voorkomen, want het heeft schadelijke gevolgen op jouw ongeboren kindje.

Behandeling bij de tandarts tijdens zwangerschap

Ga regelmatig naar de tandarts, zodat eventuele geplande behandelingen voor de zwangerschap worden uitgevoerd. De tandarts controleert of je last hebt van gaatjes, ontstoken tandvlees en of een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk is. Ook tijdens jouw zwangerschaps is het noodzakelijk om tanden, kiezen en tandvlees te laten controleren. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met parodontitis twee- tot zeven keer zoveel kans hebben op vroeggeboorte. Dit kun je voorkomen door regelmatig naar tandarts of mondhygiëniste te gaan.

Is een verdoving schadelijk voor de baby?

Is anesthesie tijdens het zwanger zijn gevaarlijk? Wij adviseren altijd om een verdoving te vermijden tijdens de zwangerschap, aangezien de verdovende stoffen via de placenta en bloedbaan bij jouw baby terechtkomen. Sommige verdovende middelen zijn schadelijk voor het ongeboren kind. Als de tandarts van de zwangerschap op de hoogte is kan hij of zij een afweging maken over de toepassing van een verdoving.

Wat kun je zelf doen voor een gezonde mond? 
  • Verzorg de mond goed door tweemaal per dag te tandenpoetsen en aanvullend te flossen, stokeren en raggen;
  • Volg een strikt eetpatroon, waardoor je genoeg groente, fruit en andere gezonde voedingsmiddelen binnenkrijgt. Probeer suiker en zuren te vermijden;
  • Beweeg iedere dag;
  • Ga regelmatig naar de tandarts voor een periodieke controle en laat kiezen, tanden en tandvlees goed controleren.

Wil jij meer informatie over naar de tandarts tijdens de zwangerschap?

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met donderdag en zaterdag tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043

×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة