Tandvleesontsteking en parodontitis zijn twee verschillende zaken, maar ze hebben zeker wel met elkaar te maken. Het verschil is dat tandvleesontsteking in het tandvlees zit, waardoor je zichtbaar bloedingen hebt met het poetsen. Parodontitis zit dieper, waardoor het tot in het bot zit. De weefsels en het kaakbot zijn dan ontstoken wat gevaarlijk is voor je gezondheid, terwijl de patiënt vaak niet weet wat er onder de oppervlakte speelt. De symptomen van kaakbotontsteking gaan verder dan bloedingen en zwellingen, want er is dan sprake van botverlies. Hierdoor verlies je op lange termijn tanden en kiezen.

Het ontstaan van parodontitis

Parodontitis komt in verschillende soorten, waarvan de meerderheid genetisch bepaald is. De overige soorten worden sterk beïnvloed door sociale- en financiële omstandigheden, waardoor de mondhygiëne achterblijft:

  • Chronische adulte parodontitis;
  • Refractaire parodontitis;
  • Progressieve parodontitis;
  • Juveniele parodontitis;
  • Peri-implantitis.

Gevolgen van kaakbotontsteking

De gevolgen van parodontitis op het lichaam zijn divers en veroorzaken meestal andere ziekten, zoals:

  • hart- en vaatziekten;
  • longontstekingen;
  • diabetes;
  • obesitas;
  • losstaande kiezen.

Als een patiënt met parodontitis bij mij komt dan hebben we een intakegesprek, zodat we het tandheelkundig verleden, poetstechnieken en mondhygiëne in kaart brengen. Zijn er angstklachten? Andere belangrijke omstandigheden? We gaan een protocol volgen, zodat er een actieplan klaar ligt: categorie A heeft enkel een gebitsreiniging nodig en categorie B & C moeten we langere tijd parodontitis behandelen en volgen. Er wordt driemaandelijks een afspraak ingepland, zodat we de voortgang kunnen analyseren. Indien nodig wordt er een chirurgische kaakbehandeling gepland, zodat we de bron van de ontsteking aanpakken.

Wil jij een poging wagen en in gesprek met de specialistisch tandarts? Ga dan naar Mondzorgpraktijk Kruitberghof in Amsterdam-Zuidoost.

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met donderdag en zaterdag tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043

×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة