Gebit met een facing

Facings

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein

Wat is een facing?

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Met behulp van een facings kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien met minimale ingrepen. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren. Wij laten u graag zien wat mogelijk is.

Gebit met facings

Specialistische behandeling

Een facing wordt van porselein of composiet gemaakt en wordt over de voorkant van de tand aangebracht. In vergelijking met een kroon, hoeft er alleen een kleine stukje voortand weg geslepen worden. Hierdoor blijft er dus veel meer van uw eigen glazuur en ander tandweefsel over. Dit heeft voordelen voor de sterkte van uw tand en ook de zenuw wordt niet beschadigd.

Het plaatsen van een facing vereist een hoge mate van vakmanschap. Het is een uitdaging om er voor te zorgen dat u weer een prachtig en functioneel gebit krijgt. Wij zijn u graag van dienst!

T

Als het mogelijk is om het gewenste esthetische resultaat te bereiken met een facing dan heeft dit altijd onze voorkeur, waarbij de voorkeur uitgaat naar composiet facings omdat eigen tandweefsel en glazuur behouden blijft. Bijkomend voordeel is dat de kosten van een composiet facing goedkoper zijn dan die van porselein.

Het is belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd en maken gebruik van een loepbril voor vergroting, of zelfs een tandheelkundige microscoop indien nodig.

Behandelplan, kosten en verzekering

Indien u een facing denkt nodig te hebben zal Mondzorgpraktijk Kruitberghof eerst een begroting opstellen van de te verwachten kosten. Raadpleeg eerst uw verzekering voor eventuele vergoedingen. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft.

B

Wij geven u graag uitleg hoe klachten ontstaan, wat de bestaande behandelingen zijn en welke preventie maatregelen u kunt nemen. Neem de meest voorkomende tandarts behandelingen door, op onze “Behandelingen“ pagina te klikken.

Kies een deskundige tandarts die met u meedenkt!

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

BIG-register logo

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met donderdag en zaterdag tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043

×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة