Fluor in pure vorm is een giftig gas, dat schadelijk is voor de gezondheid. Fluoride in tandpasta is altijd gekoppeld aan een andere stof, waardoor het juist niet schadelijk is. In een tube tandpasta zit zo’n 1 tot 1,5 mg fluoride per 1 gram tandpasta. Vanaf 3-5 mg fluoride per 1 kg lichaamsgewicht is het schadelijk voor kinderen, maar dit is dus volkomen onhaalbaar met enkel tandenpoetsen.

Waarom gebruiken we fluoride? 

Fluoride is bewezen effectief voor een betere mondgezondheid. Het beschermt je gebit tegen tandbederf en gaatjes, want het middel voorkomt dat het tandglazuur oplost. De heropbouw van je tandglazuur ondersteun je extra met een dagelijkse dosis fluoride. 

Gebruik tandpasta met fluoride, zodat je de optimale hoeveelheid binnenkrijgt. Zorg ervoor dat je elke dag één keer poetst met peutertandpasta met fluoride vanaf het moment dat de eerste tandjes doorbreken. Voor twee- tot vierjarigen geldt, dat je tweemaal daags dit poetsmiddel kunt gebruiken. Vanaf het vijfde levensjaar kan er overgestapt worden naar reguliere tandpasta met fluoride, die volwassenen ook gebruiken.

Is fluoride schadelijk? Nee!

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof kunnen we je adviseren over het gebruik van fluoride.

De Tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met donderdag en zaterdag tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 91342104

×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة