Mooie, wittere tanden. Wie wil dit nou niet? Er zijn vele mensen die hun tanden zelf bleken, maar dit veroorzaakt veel schade aan het gebit. Ook op de rest van het lichaam heeft het een behoorlijke impact. Als je zelf verkleurde tanden hebt, dan is de gele, of zelfs bruine, kleur een teken van viezigheid en een ongezond gebit. Door de tijd heen kunnen je tanden verkleuren door voeding en dranken met kleurstoffen, maar ook door niet goed tandenpoetsen.

DIY tanden bleken

Zelf je tanden bleken is slecht voor tanden én de rest van het lichaam. Wil jij wittere tanden en gebruik je één van onderstaande methodes?:

  • Baking soda;
  • Citroensap;
  • Houtskool.

Stop hier dan direct mee. Het is enorm slecht voor tanden en kiezen om een diy-methode te gebruiken. Houtskool en baking soda hebben een schurende werking, waardoor het tandglazuur wordt aangetast. Houtskool is niet alleen slecht voor je gebit, maar voor het complete lichaam.

Wat kun je wél doen om wittere tanden te krijgen?

Er zijn verschillende methodes om tanden te bleken – en wit te houden – zonder de gezondheid te beschadigen.

  • Poets tanden en kiezen twee à drie keer per dag. Doe dit niet direct na de maaltijd, maar wacht minimaal een uur totdat de bacteriën geen zuur meer produceren;
  • Pas op met dranken, zoals koffie, thee en wijn. Deze versnellen het verkleuringsproces, waardoor het gebit sneller geel wordt;
  • Stop met roken! Roken heeft uiteraard een slechte invloed op het lichaam, maar ook op het gebit. Tanden worden sneller geel, bruin en uiteindelijk zelfs zwart;
  • Ga regelmatig naar jouw tandartspraktijk voor een gebitscontrole en gebitsreiniging. Door tanden goed schoon te houden profiteer je langer van een wit, stralend schoon gebit.

Deze tandarts is gespecialiseerd in het bleken van tanden door middel van waterstofperoxide, laseren of ander maatwerk.

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met donderdag en zaterdag tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043

×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة