Een kunstgebit

Prothese en kunstgebitten

Tandtechnieken: Kunstgebit of klikgebit. Een kunstgebit, of anders verwoord een tandprothese

Uw kunstgebit

Met een kunstgebit, ook wel een tandprothese genoemd, kunt u terecht bij onze eigen tandtechnicus. Een kunstgebit ligt los op het mondweefsel, wat niet betekent dat deze zomaar uit uw mond kan vallen. Door uw speeksel blijft het kunststof aan het mondweefsel plakken, terwijl de spieren in de mond ervoor zorgen dat de prothese op zijn plek blijft zitten. Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof – uw tandartspraktijk in Amsterdam-Zuidoost – zijn wij van mening dat een goed passend kunstgebit onmisbaar is, want de mond is een onderdeel van het lichaam wat veel beweegt. We willen problemen uitsluiten, want pijn in de mond is wat we willen voorkomen.

Een oudere mevrouw

Wat kost een kunstgebit?

Voordat de tandtechnicus aan de slag gaat wordt er eerst een behandelplan opgesteld. Vervolgens worden er afdrukken gemaakt van uw gebit, waarmee ze in het laboratorium een individuele lepel- en beetbepaling vormen. De tandarts kan hierdoor de stand van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak vaststellen, zodat er een goed passende prothese kan worden gecreëerd. Daarna kiest u, in overleg met de tandarts, een kleur en vorm van de tanden. Er wordt een eerste proefdruk van was gemaakt, zodat u deze kunt passen. Wanneer u helemaal tevreden bent wordt het gebit geperst en kunt u genieten van uw nieuwe tanden.

Behandelplan, kosten en verzekering

U dient er rekening mee te houden dat de behandelduur uit vijf tot zes afspraken bestaat. Deze tijd is nodig om tot een passend kunstgebit te komen. De kosten van een prothese zijn vooraf besproken in de begroting, apart berekend per behandeling. Een aanvullende verzekering is niet noodzakelijk, want een kunstgebit wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een tandartsverzekering heeft wordt er een extra percentage vergoed. U dient zelf het resterende bedrag te voldoen.

Heeft u betalingsproblemen of heeft u vragen over uw verzekering? Kom dan eens bij ons langs, want we helpen u graag!

 

Advies

Wij geven u graag uitleg over het ontstaan van (pijn)klachten, de mogelijke behandelingen en de preventieve maatregelen.
Bekijk de pagina ‘behandelingen’ voor de meest voorkomende tandartsbehandelingen.

Kies een deskundige tandarts die met u meedenkt!

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

BIG-register logo

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met donderdag en zaterdag tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043

×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة