Tandarts en assistent die een behandeling uitvoeren

Vullingen

Kies-, tand- of gaatje vullen

Een gaatje vullen in uw kies of tand?

Bij onze Tandartsenpraktijk in Amsterdam-Zuidoost bent u aan het juiste adres voor het vullen van uw kies, tand of gaatje. Gaatjes, ook wel cariës genoemd, ontstaan door tandbederf of een afgebroken stuk tand of kies. Dit wordt veelal opgelost met een tandkleurige vulling, gemaakt van composiet. Deze behandeling is ook een goede optie, wanneer er een voortand is gebroken of hersteld dient te worden. Ook bij verkleuring van tanden, of kiezen, is vullen een standaardbehandeling.

T

De aangetaste tand of kies wordt eerst volledig gereinigd en uitgeboord. Vervolgens brengt de tandarts een speciale lijm aan, waardoor de vulling in een later stadium beter gaat hechten. Deze lijm wordt hard gemaakt doordat we speciaal blauw licht gebruiken. Tenslotte wordt de composiet-pasta in het uitgeboorde en schoongemaakte gaatje aangebracht en met dunne laagjes afgewerkt. Tot slot hebben wij extra aandacht voor patiënten die angst voor de tandarts hebben.

Vanzelfsprekend streven onze tandartsen ernaar om tandbederf tegen te gaan. Indien de tandarts gaatjes bij u heeft geconstateerd dan is het noodzakelijkerwijs van belang dat u, op tijd, de juiste hulp krijgt.

 

Kies een deskundige tandarts die met u meedenkt!

Hoe kan ik gaatjes voorkomen?

Het is goed om uw gebit regelmatig te laten controleren op tandaanslag en tandbederf. Wanneer de tandarts het tandsteen (half)jaarlijks verwijdert zal dit tot een gezond gebit leiden. Ook voorkomt het gevoelige tanden en vorming van gaatjes. Cariës kan veel pijn veroorzaken. De frequentie van uw bezoek is afhankelijk van de conditie van uw gebit, want we willen uiteraard het vullen van gaatjes uit alle macht voorkomen. Na uw controle wordt er direct een nieuwe afspraak ingepland. Wij vinden het belangrijk dat minderjarigen tot 18 jaar, minimaal twee keer per jaar op controle komen. Alle behandelingen van jongeren vallen onder de basisverzekering, waardoor u geen aanvullend pakket voor uw kind hoeft aan te schaffen.

T

Heeft u toch nog vragen over uw zorgverzekering of heeft u moeite met betalen? Wij staan open voor een gesprek en verwelkomen u graag in onze warme, open praktijk in Zuidoost. Ook kunnen wij voor u bellen met uw verzekeringsmaatschappij of een betalingsregeling met uw treffen.

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

BIG-register logo

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
Facebook
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043

×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة