Verstandskies

De voornaamste rede om een verstandkies te trekken is om ruimte te maken voor het overige bestaande gebit

Doet het trekken van een verstandskies pijn?

Vaak wordt een verstandskies getrokken om ruimte te maken voor andere tanden en kiezen. Deze kiezen groeien vaak scheef, waardoor ze de rest van het gebit in de weg zitten. Het weghalen van de kies verloopt meestal zonder pijn, dankzij de verdoving. Indien onze implantoloog de behandeling te risicovol vindt, dan wordt er verwijzing naar de chirurg gegeven

De vraag ‘doet het trekken van een verstandskies pijn?’, is moeilijk te beantwoorden.

V

Nadat uw verstandskies getrokken is kan er een zeurderig gevoel optreden, maar dit verschilt per patiënt. De verdoving zorgt ervoor dat u geen pijn zult ervaren, maar een onprettig gevoel kan wel voorkomen. De eerste drie dagen kan het zijn dan de verwonding gaat opzwellen, waardoor u wellicht een aspirientje, paracetamol of ibuprofen tegen de pijn wilt slikken.

Kies een deskundige tandarts die met u meedenkt!

Hoe wordt een verstandskies verwijderd?

Voordat de behandeling begint krijgt u een verdoving. Wanneer deze is ingewerkt zal de tandarts aan de slag gaan en de kies verwijderen. Dit gebeurt door een draaiende of wrikkende beweging toe te passen, waardoor de kies in zijn geheel eruit getrokken wordt.

Nazorg

Na de behandeling krijgt u van ons een formulier mee waarin aandachtspunten en leefregels voor de nazorg staan beschreven. Mocht u na verloop van tijd nog steeds last houden, neem dan direct contact op met Mondzorgpraktijk Kruitberghof.

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Kruitberghof zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Kruitberghof

Bij Mondzorgpraktijk Kruitberghof werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Kruitberghof vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Kruitberghof 61-A
1104 BC Amsterdam
praktijk@mondzorgkruitberghof.nl
Tel: 020 261 36 89
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Kruitberghof is telefonisch van maandag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.

KvK-nummer: 36052043

×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة